Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Αττική οδός (ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ)

Των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

Στο θέατρο Εμπορικόν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τη «Φουρκέτα»

Πρεμιέρα: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, ώρα 21:15 μ.μ.

Η «Αττική οδός» είναι ένα έργο συνόλου για δέκα ρολίστες. Είναι η ιστορία δύο σύγχρονων ελληνικών οικογενειών όπως ξετυλίγεται στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης κρίσης και ταυτόχρονα είναι και μια αστυνομική περιπέτεια που καταλήγει σε ένα προσυμφωνημένο φόνο. Το έργο διαπερνούν δύο μεγάλοι ρόλοι, η κυρία Αθηνά (Τζένη Ρουσσέα) και η υπηρέτριά της η Ντίνα (Ελένη Γερασιμίδου) που είναι οι μητέρες των δύο οικογενειών αντίστοιχα. Αυτές συνέχουν το έργο, συγκρατούν τη συνοχή των οικογενειών και οδηγούν την υπόθεση στην τελική έκβαση, συναποφασίζοντας να χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους. Ακόμα και το θάνατο. Οι δύο μητέρες, στην προσπάθειά τους να λύσουν τα πολλαπλά προβλήματα των οικογενειών τους, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, φτάνουν μέχρι τη θυσία. Για να ζήσουν όλοι όσο καλύτερα γίνεται, κάποιος από τους δέκα πρέπει να θυσιαστεί.

Η απόφαση των δύο γυναικών είναι το επίκεντρο της πλοκής του έργου. Ένα έργο που έχει το ρεαλισμό του έργου «Ο Έβρος απέναντι» αλλά και το χιούμορ και την τρυφερότητα του έργου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός».
Θέατρο: ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

Συγγραφέας: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνοθέτης: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Ηθοποιοί: Τζένη Ρουσσέα, Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργος Τζώρτζης, Σταύρος Ζαλμάς, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Σταύρος Μερμήγκης, Σταύρος Καραγιάννης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βίβιαν Κοντομάρη, Κατερίνα Τσάβαλου

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩNIKO

Διεύθυνση: Σαρρή 11 , Ψυρρή (Αθήνα)

Τηλέφωνο: +302103211750

Ημέρες - Ώρες: Τρ: 21:30 Τε: 21:30 Πα: 21:30 Σα: 18:45 Κυ: 18:45

Τιμές: 23, 22, 18 (φοιτ., ομαδικό) €

Πρεμιέρα: 30/10/2009